Tuning

24/11/11

Υπέγραψε στη VW o Ogier

Έλυσε το συμβόλαιο του με τη Citroen μετά τα προβλήματα με τον Loeb

Το μυστήριο λύθηκε. Με την Ford να μην έχει ανακοινώσει ακόμα τι θα κάνει το 2012 και τη VW να πιέζει, ο Sebastien Ogier υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για τρία χρόνια.

Ο Γάλλος που τερμάτισε τρίτος στο φετινό Πρωτάθλημα και κατέκτησε πέντε νίκες, έλυσε το συμβόλαιο του με τη Citroen, μετά από τα προβλήματα που υπήρχαν στη συνεργασία του με τον ομόσταυλο του, Sebastien Loeb.

Το μοναδικό γεγονός που έκανε επιφυλακτικό τον Ogier στη σύναψη συμφωνίας με την VW ήταν το γεγονός ότι για το 2012 θα πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης και να περιοριστεί στις δοκιμές εξέλιξης με το Polo R WRC. Κάτι που εν τέλει ο Γάλλος προσπέρασε και υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο με την VW. «Η VW είναι το νούμερο ένα στην Ευρώπη και σύντομα θα είναι το νούμερο 1 στον κόσμο. Είμαι σίγουρος, ότι στο WRC θα αγωνιστούν έχοντας τον ίδιο στόχο. Να κατακτήσουν τον τίτλο. Είμαι χαρούμενος που θα αποτελέσω μέρος αυτής της ομάδας».

Ο επικεφαλής της VW Motorsport, Kris Nissen από τη μεριά του δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ένας τόσο γρήγορος και επιτυχημένος οδηγός, όπως ο Ogier, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μαζί μας. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους και ελπίζουμε σε νίκες και τίτλους με την συμβολή τους. Παράλληλα, η παρουσία τους θα επισπεύσει την εξέλιξη του Polo, αλλά και το βαθμό ανταγωνιστικότητας του».

Όμως, ένας από τους ανθρώπους που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και στην επίτευξη της συμφωνίας, ήταν ο Carlos Sainz που έχει ρόλο συμβούλου στην ομάδα. «Για μένα ο Sebastien είναι ανάμεσα στους τρεις πιο γρήγορους οδηγούς του θεσμού». Ο Οgier θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της VW στον αγώνα των Πρωταθλητών, που θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Δεκεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.


''newsbeast''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ