Tuning

18/1/12

Audi A6 allroad 2012: Προβάδισμα παντός καιρού και εδάφους

Μπορεί η τρίτη κατά σειρά γενιά του allroad quattro να παραμένει επιβλητική σε διαστάσεις, πολυτελής σε χαρακτήρα και αποκλειστικά τετρακίνητη, ωστόσο η προσθήκη νέων, προηγμένων κινητήρων στην γκάμα της έχει εξασφαλίσει -πέρα από τη σχεδόν δεδομένη αύξηση της απόδοσης- τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα η μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων του καταξιωμένου crossover φτάνει μέχρι και το 20%, γεγονός που έως ένα σημείο οφείλεται και στον περιορισμό του συνολικού βάρους.

Αναλυτικότερα το νέο A6 allroad αγγίζει σε μήκος τα 4,94 μέτρα, υιοθετώντας χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις τις εξωτερικές διαστάσεις του A6 Avant.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το ύψος του αμαξώματος που αυξήθηκε κατά έξι εκατοστά εξαιτίας και της αυξημένης απόστασης από το έδαφος.

Σε επίπεδο σχεδιασμού ξεχωρίζουν τα σκουρόχρωμα πλαστικά προστατευτικά που καλύπτουν τους θόλους των τροχών, οι επίσης προστατευτικές επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι που έχουν προστεθεί στους προφυλακτήρες, οι ράγες οροφής και οι δύο "flat bottom" απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, αντιθέτως, δεν παρατηρούνται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, πέρα από την αλουμινένια επιφάνεια με την επιγραφή "allroad" που καλύπτει το εσωτερικό των μαρσπιέ.

Η χωρητικότητα του διαμερίσματος των αποσκεύων -565 έως και 1.680 λίτρα- σίγουρα προκαλεί εντύπωση, ωστόσο δεν αποτελεί αποκλειστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου A6, καθώς το συναντάς σε όλες τις station wagon εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τέσσερις V6 κινητήρες -βενζίνης και πετρελαίου- που συνθέτουν τη νεοσύστατη γκάμα του αποκλειστικά τετρακίνητου Audi, οι οποίοι αποδίδουν από 204 έως και 313 ίππους.

Η μοναδική βενζινοκίνητη έκδοση του A6 allroad είναι 3,0 λίτρων, παράγοντας με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή 310 ίππους και 440 Nm ροπής και καταναλώνοντας 8,9 λίτρα/100 χλμ.

Αντίστοιχη είναι και η χωρητικότητα των πετρελαιοκίνητων μοτέρ, που σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις αποδίδουν 204, 245 και 313 ίππους.

Η ισχυρότερη, πετρελαιοκίνητη έκδοση των 313 ίππων συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις κινητήρες που συνοδεύονται από μία επτατάχυτη μονάδα διπλού συμπλέκτη.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ξεχωρίζει η αερανάρτηση, που συνδυάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει την απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος κατά τέσσερα εκατοστά.

Το νέο Audi A6 allroad θα διατεθεί στη γερμανική αγορά την άνοιξη, σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 54.600 ευρώ.
πηγη ''autoin.gr''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ