Tuning

10/7/13

Το 2014 η παρουσίαση της νέας BMW M4


Θα βασίζεται σχεδιαστικά στη νέα Σειρά 4 που παρουσιάστηκε πρόσφατα
Η τελευταία BMW M3 Coupe πέρασε από τη γραμμή παραγωγής τις προηγούμενες ημέρες, ενώ η ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου θα συνεχίσει να παράγεται έως και τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας, η M3 Coupe θα αντικατασταθεί από την επερχόμενη M4, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2014 (θα υπάρξει και κάμπριο εκδοχή της Μ4).

Η κορυφαία εκδοχή του μεσαίου σεντάν της BMW, θα λανσαριστεί και σαν τετράθυρο, με την κωδική ονομασία M3 Sedan.

Mε πιο «πολεμική» εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης της BMW M3 Coupe θα είναι η Μ4. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2014, θα βασίζεται σχεδιαστικά στη Σειρά 4 που είδαμε πρόσφατα και θα χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα δυναμικό αμάξωμα



Όπως μπορούμε να δούμε από την «κατασκοπευτική» φωτογραφία, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει ο επιθετικός προφυλακτήρας με τις τρεις εισαγωγές αέρα, αλλά και οι χαρακτηριστικές πλαϊνές εισαγωγής πίσω ακριβώς από τους μεγάλους τροχούς του νέου κουπέ.

Η οροφή, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στη M3 Coupe, θα έλθει από ανθρακόνημα, ώστε να συμβάλει στη συνολική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, δημιουργώντας παράλληλα και ένα οπτικό χρωματικό παιχνίδισμα (αποκλειστικά μαύρη).

Στο πίσω μέρος τέλος, αναμένουμε την παρουσία σπορ διαχύτη και διπλών εξατμίσεων, που θα προσφέρουν και εκεί την απαραίτητη επιθετικότητα.

Περισσότερο ισχυρή και με 450 ίππους!

Για τη νέα M4 (όπως βέβαια και την καινούργια M3), η BMW έχει ετοιμάσει μια νέα επιλογή ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων της σειράς N55.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εκδοχή αυτή θα χαρακτηρίζεται από το υψηλό φάσμα περιστροφής της, με την περιοχή των κόκκινων να ξεκινά στις 7.500 σ.α.λ.!

Φυσικά, η κίνηση συνεχίζει να στέλνεται στους πίσω τροχούς, με το 0-100 χλμ./ώρα να υπολογίζεται ότι θα πέσει στα 4,5 δλ., από τα 4,7 δλ. της τελευταίας BMW M3 Coupe.

Θα υπάρχουν τέλος δύο επιλογές κιβωτίων, αυτή με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και μια με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (M-DCT).





πηγη :''newsbeast''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ