Tuning

1/8/13

Τον Ιανουάριο η Mercedes S65 AMG με 630 ίππους

Με μεγαλύτερο και αναβαθμισμένο 6λιτρο V12 κινητήρα

Η Mercedes επιβεβαίωσε, έστω κι ανεπίσημα, ότι ετοιμάζει τον Ιανουάριο μια πιο ισχυρή έκδοση (από την S63 AMG) την S65 AMG, που θα αποδίδει 630 ίππους και 1000 Nm ροπής.

Πριν λίγο καιρό έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes στοιχεία για την S63 AMG, ενώ τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες κατασκευάζει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, την S65 AMG.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται από τον Ιανουάριο στην Ευρώπη, κατόπιν παραγγελίας.

Ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά δεν θα διαφοροποιείται ιδιαίτερα από την S63, αλλά όπως βλέπουμε και στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, στο πίσω μέρος θα ξεχωρίζει ο διαχύτης με τις δύο διπλές «τετραγωνισμένες» εξατμίσεις, αγωνιστικού τύπου και τα νέα φωτιστικά σώματα.

Τώρα, στα μηχανικά μέρη θα φέρει ένα μεγαλύτερο κι αναβαθμισμένο 6λιτρο V12 σύνολο (σε σχέση με την S63), που θα αποδίδει 630 ίππους και θα φτάνει τα 1000 Nm ροπής. Μάλιστα το εν λόγω μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο (AMG SPEEDSHIFT MCT) κιβώτιο, μέσω του οποίου θα ολοκληρώνει μόλις σε 4 δλ. τα 0-100 χλμ./ώρα. Βέβαια, ούτε λόγος για την κατανάλωση, αφού δεν είναι αυτό το ζητούμενο για μια τέτοια λιμουζίνα. Πάντως για την ιστορία θα αγγίζει τα 11,6 λτ./100 χλμ.

Εκτός των άλλων, το συγκεκριμένο premium sedan θα εξοπλίζεται και με το νέο σύστημα Magic Body Control, το οποίο θα είναι τοποθετημένο στο μπροστινό παρμπρίζ και μέσω μιας κάμερας θα «σαρώνει» τον δρόμο, ώστε η ανάρτηση του κάθε τροχού ή και όλων μαζί να προσαρμόζονται αναλόγως, σε αστραπιαίο χρόνο (1 κλάσμα του δευτερολέπτου), για μεγαλύτερη άνεση κι ασφάλεια των επιβαινόντων.


πηγη :''newsbeast''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ