Tuning

11/2/14

Koenigsegg One:1, σε απόλυτη συμμετρία

Το Koenigsegg One:1 έρχεται για να διεκδικήσει την πρωτιά και μόνο- μεταξύ των τίτλων που θα διεκδικήσει συγκαταλέγεται και το ρεκόρ ταχύτητας επί γης από αυτοκίνητο το οποίο κατέχε ηι Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition



Η σουηδική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα από το πολυθρύλητο supercar One:1 το οποίο θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει αυλαία στις 4 Μαρτίου.

Εκ πρώτης –πίσω- όψεως το One:1 δείχνει αρκετά διαφορετικό από τα γνωστά δημιουργήματα της φίρμας Agera S και R, ακολουθώντας μια –ακόμα- εξεζητημένη προσέγγιση.

Για να το διαπιστώσει κανείς αρκεί μια ματιά στη σχεδίαση της θηριώδους αεροτομής η οποία θα κληθεί να εξασφαλίσει ικανά μεγέθη κάθετης δύναμης ώστε να κρατήσει στο έδαφος ένα αυτοκίνητο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει μέγιστη ταχύτητα πάνω από τα 415 χλμ./ώρα (πάντα με τη συνδρομή του ηλεκτρονικού περιοριστή) προκειμένου να κλέψει την παράσταση από την Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition.

Όσο για τις υπόλοιπες εξωπραγματικές προδιαγραφές του, όπως δηλώνει και το όνομα του, το One:1 υπόσχεται την απόλυτη συμμετρία 1/1 στην αναλογία κιλών/ίππων.

Όσο για τα ακριβή μεγέθη, οι πρώτες συστάσεις της φίρμας κάνουν λόγο για 1.400 ίππους οι οποίες θα αναλάβουν να κινήσουν ισάριθμα κιλά στα οποία, όπως σημειώνεται, έχουν συνυπολογιστεί τα υγρά του αυτοκινήτου και το βάρος ενός ανθρώπου.

Συνοπτικά, όπως έχει ανακοινώσει η Koenigsegg σε προηγούμενες αναφορές της για το supercar δημιούργημά της, το One:1 έρχεται για να στεφθεί ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παγκοσμίως στη διαδικασία επιτάχυνσης από 0-200 χλμ./ώρα, από 0-300 χλμ./ώρα αλλά και από 0-400 χλμ./ώρα αναφέροντας μάλιστα για την τελευταία ότι θα απαιτεί λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ