Tuning

18/5/11

Kimi Raikkonen: "Προτεραιότητά μου το WRC"

Για πρώτη φορά, από τότε που έγινε γνωστό ότι θα κάνει φέτος το ντεμπούτο του στο αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR, ο Kimi Raikkonen μίλησε για το αγωνιστικό μέλλον του, λέγοντας ότι η προτεραιότητά του εξακολουθεί να είναι η καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο Φινλανδός την Παρασκευή (20/05) θα κάνει το ντεμπούτο του στο NASCAR -συγκεκριμένα στην μικρότερη από τις τρεις κατηγορίες του πρωταθλήματος, Truck Series- στον αγώνα που διοργανώνεται στην πόλη Charlotte των Η.Π.Α.

Όπως είπε ο πρωταθλητής της Formula 1 το 2007, η διαρκής βελτίωση της ταχύτητάς του στα ράλι τον κάνει αισιόδοξο για το μέλλον του στο WRC. "Δεν θα έκανα τίποτα αν συνέπιπτε χρονικά με τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι" είπε ο 31χρονος.

Ο Kimi Raikkonen ίδρυσε φέτος τη δική του ομάδα στο WRC, την Ice1 Racing. Εξαρχής ο αρχικός του προγραμματισμός δεν περιλάμβανε τα Ράλι Ιταλίας και Αργεντινής, συνεπώς προγραμμάτισε σε αυτό το κενό να πάρει την πρώτη του "γεύση" από το NASCAR. Η επιστροφή του στο WRC θα γίνει στο φετινό Ράλι Ακρόπολις (16-19/06).

"Διάλεξα συγκεκριμένους αγώνες [στο NASCAR] σε περιόδους που δεν αγωνίζομαι στα ράλι. Δεν έχει σημασία που βρίσκομαι, όταν δεν αγωνίζομαι στα ράλι. Η οδήγησή μου [στο WRC] βελτιώνεται και πιέζω περισσότερο τώρα. Ο μοναδικός μου στόχος, στην πραγματικότητα, είναι να βελτιωθώ στο WRC", κατέληξε.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ