Tuning

17/5/11

VW Golf GTI Edition 35: Νέα έκδοση με 235 ίππους!





Εφέτος η Volkswagen γιορτάζει τα 35 χρόνια από την παρουσίαση του original GTI πίσω στο 1976 και ως φόρο τιμής δημιούργησε την «Edition 35»


Όπως και στο παρελθόν με την «Edition 30» η οποία παρουσιάστηκε το 2006 και διέθετε τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο με τους 230 ίππους (η «απλή» έκδοση GTI διέθετε το ίδιο μηχανικό σύνολο με απόδοση 200 ίππων), έτσι και τώρα η «Edition 35» ξεχωρίζει σε σχέση με την απλή έκδοση GTI από το πίο δυνατό μηχανικό σύνολο. Βεβαίως, κάτω από το καπό παραμένει ο γνωστός δίλιτρος TSI, μόνο που στην «35» αντί για 210 (155 kW) αποδίδει 235 ίππους (173 kW).
Το σίγουρο είναι φυσικά ότι η αύξηση της ισχύος έχει βελτιώσει και τις επιδόσεις της συγκεκριμένης έκδοσης (όπως είχε γίνει και στο παρελθόν), αλλά δυστυχώς η Volkswagen ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κάτι σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, καμία επίσημη αποκάλυψη δεν έχει γίνει ακόμα και για τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη της «Edition 35», δηλαδή δεν έχουν ανακοινωθεί κάποιες αλλαγές είτε σε ανάρτηση είτε σε σύστημα πέδησης, αν και εμείς πιστεύουμε ότι όπως και στην «Edition 30», έτσι και τώρα τουλάχιστον το αμάξωμα θα βρίσκεται πιο κοντά στο οδόστρωμα σε σχέση με το απλό GTI.
VW Golf GTI Edition 35: Νέα έκδοση με 235 ίππους!
Οι εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν νέες ζάντες αλουμινίου φιμέ κρύσταλλα στα εμπρός φωτιστικά σώματα και στα πίσω παράθυρα, μαύρο γυαλιστερό χρώμα για μάσκα και καθρέπτες. Ελαφρώς ανασχεδιασμένος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας, τα φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ενώ στα εμπρός φτερά υπάρχουν και τα λογότυπα «35».
Στο εσωτερικό υπάρχει και εδώ πληθώρα λογότυπων που προσδιορίζουν την «Edition 35», ενώ νέα είναι τα καθίσματα και οι επενδύσεις καθώς και το τελείωμα του μοχλού των ταχυτήτων που θυμίζει μπάλα του γκόλφ.
Να πούμε τέλος ότι το VW Golf GTI Edition 35 είναι ήδη διαθέσιμο στην Γερμανία με την εκεί τιμή του να προσδιορίζεται στα 30.425 ευρώ. Τα πρώτα όμως αυτοκίνητα θα παραδοθούν στα μέσα Ιουνίου, ενώ η επίσημη παρουσίαση της «Edition 35» στο περίφημο «Worthersee GTI Meet» που διεξάγεται από την 1η έως την 4η Ιουνίου και φυσικά, τότε θα ανακοινωθούν και περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο.
''e-go.gr''


Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ